Happy New Year - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Suus & Per - WaarBenJij.nu Happy New Year - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Suus & Per - WaarBenJij.nu

Happy New Year

Door: Suus & Per

Blijf op de hoogte en volg Suus & Per

29 December 2011 | Maleisië, Kuala Lumpur

Happy new year!!!!

Na een korte vlucht van 45 minuten zijn we aangekomen in Kuala Lumpur. De stad van de Petronas Towers. Aangekomen in Kuala Lumpur is er al gelijk een groot verschil met Indonesie. Het is een stuk moderner en schoner. We hadden ons al voorbereid op 'transport, transport', dit was echter niet het geval. Je kon rustig bij de verschillende kraampjes van busmaatschappijen kijken om uit te zoeken hoe we 't goedkoopst en 't snelst naar ons hostel komen. Ook al sta je niet bij t goede kraampje, de mensen verwijzen je dan naar de beste bus maatschappij. Als verassing is voor iedereen de prijs gelijk, deze staat namelijk op 't kaartje. Geen onderhandelen meer...??? Hoe fijn!!! De prijzen zijn ook niet hoog, dus voor ?2,50p hebben we 1,5 uur busreis voor ons naar Kuala Lumpur city oftewel China Town, want daar is ons hostel! Het was een zeer zeer zeer schoon hostel vergeleken met elk ander hostel wat we tot nu toe hadden gezien. Als aller eerst gingen we natuurlijk China Town verkennen. Het was een drukke straat met allemaal markt kraampjes. Alle kraampjes verkochten hetzelfde, rolex, rolex en nog een keer rolex! Natuurlijk waren er ook de nep shirtjes van allerlei merken die je normaal niet kunt betalen! Maar wie ons een beetje kent weet natuurlijk waarom wij China Town ingingen, juist ja; Food :). In China Town kon je lekker en super goedkoop eten. Bijvoorbeeld Wan Ton soep; ?0,75 en noodles met vlees ?1,00. Wat een feest! Een lekkere pot chinese tea voor 2 personen van ?0,75 erbij... En klaar was ons avondmaaltje. De volgende dag hebben we een rondje Kuala Lumpur gedaan. Doormiddel van de metro ben je goedkoop en snel op plaats van bestemming. De highlight van de dag waren natuurlijk de Petronas Towers. De torens zijn echt indrukwekkend en het is een mooi stukje architectuur :). Na een heerlijke dag in KL, sloten we deze natuurlijk af met een dineetje in China Town. We gingen eten bij een tentje dat een kookpot had midden in de tafel. Je mag dan bijvoorbeeld, vlees, dim sum of groente uitzoeken aan een stokje en deze dan zelf koken. Ook zijn er stokjes voor op de BBQ, dit mag je niet zelf doen :(. Het was een soort fondue tafel. Op oudjaarsdag gingen we de 2 plekken opzoeken waar KL oud en nieuw wordt gevierd. Om te kijken waar we het leuker zouden vinden. De ene plek was Bintang square en natuurlijk bij de Petronas Towers. Bij Bintang aangekomen was daar een uitgestalde kunst collectie van beren te vinden. Elke beer stelde een land voor. We hebben uiteraard Nederland en Duitsland opgezocht. Helaas viel de Nederlandse beer een beetje tegen :(, de kuntstenaar deed nederland eer aan als zuinig land aangezien er 4 stippen en een hartje waren getekend. Uiteindelijk hebben we besloten om natuurlijk bij de Petronas Towers oud en nieuw te vieren.

Om een uur of 7 bepakt met een fles vodka en fris zijn we op weg gegaan naar het park bij de Petronas Towers. Na rond vragen werd ons verteld vroeg te gaan. Er was live muziek en er hing al een gezellige sfeer. Uiteindelijk had Pertti ontdekt waar het vuurwerk werd afgestoken en zijn we daar gebleven. Om 12 uur ging het vuurwerk los, wat een super mooie show. Dat was het dan? De gedachte dat dit het was maakte het weer tegenvallen. Waar is de tent waar is de tap? Een grote menigte liep richting wisten wij veel en besloten die te volgen. De menigte bleek een voorliefde te hebben voor de bus.

Ok en nu terug dan maar naar china town. Daar zal nog wel wat te doen zijn. De metro reed niet meer was ons verteld, lopen duurt 2 uur en de taxi kost ons teveel maar is wellicht noodzakelijk. Een aantal mensen zagen we lopen richting de metro. Zou het dan toch? Jep. Hij rijd. Samen met half KL hebben we een kaartje gekocht en binnen 15 min reden we china town binnen.

Naast ons hostel is een backpacker cafe en we gingen daar een kijkje nemen of er nog een feestje was. En we hadden geluk. Het was een super gezellig feest en Suus kwam nog iemand uit Denekamp tegen, hoe leuk. Verder hebben we ons vermaakt met een drietal fransen. Alle 3 deden ze vrijwilligerswerk. De enige vrouw van het drietal kwam op voor de vrouwenrechten van vrouwen uit Burma. Ze had indrukwekkende verhalen over de arme vrouwen van dit land die met verleidelijke verhalen naar Maleisie worden gehaald. Hier worden ze vervolgens in een kooi gezet, paspoort afgepakt, verslaafd gemaakt aan drugs en verkocht voor de prostitutie. En niet alleen in Maleisie gebeurd dit, overal. Asie kende vorig jaar 4 miljoen meiden waarvan men weet dat er dit verhaal aan hangt. Waar men het van weet! Ondanks haar verhaal was Het was een gezellige en geslaagde avond en werd het toch nog 6 uur.

• 23 Januari 2012 - 07:14

Mieke Van Bussel:

fijn dat jullie weer je reisverslag hebben bijgewerkt. Ik heb wel gemerkt dat er veel mensen lezen maar geen reaktie schrijven. Heb dus tegen iedereen gezegd dat wel te doen ook leuker voor jullie.
    Ik vond de Nederlandse beer wel iets erotisch hebben met dat hartje. Is dat niet ons slechte imago.

• 23 Januari 2012 - 08:23

Doris:

Schön zu lesen das es euch gut geht...und das ihr viel erlebt.... :)

• 27 Januari 2012 - 15:39

Linda:

Ziet er goed uit suus! En ja klopt, maleiers zijn erg behulpzaam en leuke mensen!. ben benieuwd naar de volgende spot!!
    xxx