Melakka, - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Suus & Per - WaarBenJij.nu Melakka, - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Suus & Per - WaarBenJij.nu

Melakka,

Door: Suus & Per

Blijf op de hoogte en volg Suus & Per

02 Januari 2012 | Maleisië, Kuala Lumpur

Op 2 januari was onze tijd voorbij in KL. Helaas, we waren stiekem toch een beetje verliefd geworden op deze stad. De hostelprijzen zijn dermate hoog dat het toch een behoorlijke ingreep had op ons budget. We gingen naar het stadje Melakka, een stad wat onder anderen in handen is geweest van Nederland en daar een duidelijke stempel hebben achter gelaten. Aangekomen in het stadje zagen we dan ook gelijk de windmolen staan :). We zijn gelijk china town in gelopen op zoek naar een hostel. Helaas konden we niet snel een hostel vinden waar we 't beide over eens waren. Bij het laatste hostel aangekomen, badend in zweet door de backpack hebben we besloten om daar te blijven. Echter was dit de verkeerde keus. Dezelfde avond hebben we in een ander gedeelte van de stad een ander hostel gezocht voor de volgende dag. Melakka is leuk voor 1 dagje sightseeing, er valt er weinig te beleven. Het lijkt meer een straatje van bijvoorbeeld een attractiepark. We verwachten steeds een muziekje bij het bewandelen van de straat of een pratende prullenbak; 'papier hier'.

Toen we tijdens het wandelen bij een kerkje waren aangekomen zagen we allemaal Nederlandse grafstenen, doordat Melakka ook in handen was van Portugal is de kerk door portugezen gebouwd. Melakka was een belangrijke havenstad vandaar dat het telkens in handen was van andere landen.

In ons nieuwe hostel was het zeer fijn. Het bestond nog maar 4 maanden. Ze hadden in de gemeenschappelijke ruimte een tv en dvd speler. We vonden het dan ook heerlijk om een avondje op de bank te kruipen met een dvdtje. Vanuit Melakka hebben we het eilandje Pulau Besar bezocht. We hebben hier heerlijk een dagje aan het witte strand gelegen. Die avond hebben we besloten om naar de oostkust van Maleisie te reizen. Door het regenseizoen wordt dit echter af geraden. Wel is januari een ideale maand om te surfen aan de oostkust, en dat willen we natuurlijk.

• 23 Januari 2012 - 08:45

Job:

Heey weer een goed verhaal, lekker kort ;)

tot Skype...dacht de vorige keer al, wat heeft die Suus dikke ogen....

• 23 Januari 2012 - 08:58

Doris:

Ha,ha....Windmühlen...hat euch das nicht gleich ein Heimatgefühl gegeben ?????

• 23 Januari 2012 - 08:58

Doris:

Ha,ha....Windmühlen...hat euch das nicht gleich ein Heimatgefühl gegeben ?????