The year of the Dragon
Door: Suus & Per
Blijf op de hoogte en volg Suus & Per
27 Januari 2012 | Maleisië, George Town
Vandaag zullen we aankomen op onze laatste bestemming in Maleisie om daarna weer via KL verder te vliegen naar Vietnam. Na veel opties te hebben overwogen hebben we uiteindelijk gekozen om naar Georgetown te gaan. De tweede grootste stad in Maleisie, deze stad ligt in Pulau Penang. Pulau Penang is een eiland aan de westkust van Maleisie. Het eiland is echter wel bereikbaar via een brug van 13km. Vanaf Langkawi zou het heel gemakkelijk reizen zijn naar Georgetown, er gaat namelijk een ferry van 3 uur. Maar helaas, we hebben geprobeerd een kaartje te bemachtigen (ferry gaat 2 keer per dag), maar dit was tevergeefs. Door de public holidays was het veel drukker dan normaal. We zullen het dus op een andere manier moeten regelen, uiteindelijk bleek dit een veel goedkopere optie te zijn. We zijn van Langkawi met een 2uur durende ferry vertrokken naar Kuala Kedah, vanaf daar een taxi gepakt naar Alor Setar, vanaf Alor Setar hebben we een bus gepakt naar Butterworth, vanaf Butterworth een ferry naar Penang Island en als laatste een taxi naar ons hostel! Zoals het hierboven staat, klinkt het misschien als een crime, maar de reis ging vlekkeloos, we hoefden nergens langer dan 20 minuten te wachten om het volgende vervoersmiddel te pakken. Ons hostel was prima. Het leek om een soort pakhuis. De kamers waren wel erg gehorig, de kamers werden gescheiden door 2 kartonnen wanden en de bovenkant van de muur was van tralies. Gelukkig was het plafond zeer hoog en kon niemand in onze kamer kijken ;). We hadden bij deze kamer geen eigen douche, maar dat vonden wij niet erg. Het hostel was schoon, goed beveiligd en vriendelijke medewerkers. We maakten ons alleen zorgen om de medewerker die de nachtdienst draaide, deze man was zeker al boven de 80 en graatje mager. We waren elke ochtend weer blij dat we hem niet dood achter de receptie aantroffen. Onze eerste dag was natuurlijk sightseeing van de stad Georgetown. Penang staat er om bekend dat er veel Chineze wonen, en dat was ook te zien. Aangezien het nog steeds Chinees Nieuwjaar is, (de Chinezen vieren nieuwjaar 15 dagen), hadden wij geluk dat we dit in Georgetown mochten meemaken. Onze tweede dag in Georgetown was er namelijk groot feest. Er werden overal kleine standjes opgebouwd en er was een en al gezelligheid met aan het eind van de avond vuurwerk. Ons hoogtepunt van deze dag was toch echt de Lion Dance. We hadden ook al een Lion Dance gezien in Langkawi, maar deze in Georgetown was zeer indrukwekkend! We kunnen op de site helaas alleen de foto's plaatsen en niet het filmpje wat we hebben gemaakt, maar als jullie een indruk willen hebben van de Lion Dance, is dit makkelijk te vinden op You Tube. Op onze laatste dag in Georgetown gingen we een scooter huren, we hadden wel enige twijfel, want de wegen waren een stuk drukker. Om toch iets van het eiland te zien hebben we besloten om een scooter te huren, buiten Georgetown zijn de wegen vast rustiger, not!! Hierbij wil ik even alle respect voor Pertti uitspreken dat hij hier met de scooter durfde te rijden. En hij deed het uitstekend :))) Sommige stukken waren best eng, maar we hebben het overleefd. We hebben uiteindelijk drie plekken bezocht, de Snake Tempel, waar gedrogeerde slangen lagen om ze te mogen aaien, niet zo ons ding om zo met dieren om te gaan, dus zijn we gelijk vertrokken. Daarna waren er twee vissersdorpje op ons lijstje, beide vielen erg tegen. We waren lichtelijk teleurgesteld en hebben besloten om terug te keren, we waren uiteindelijk ook alweer 5 uur onderweg en moesten nog een stuk rijden en wilden voor het donker thuis zijn. Die avond vierden de chinese bevolking een van de belangrijkste feestdag met een groot vuurwerk. Ongeveer gelijk aan wat wij doen maar dan groter. Je koopt natuurlijk geen pakketje van de Koos Riesewijk. Hier staken ze doos na doos aan met vuurwerkpotten ten grootte van tafelkoelkast. Met twee man werden de dozen naar buiten gedragen (gewoon uit de schuur). De auto's in de omgeving hadden deuken van de vuurwerk resten. Een super mooi schouwspel waar de 1 na de andere doos en 1000 klapper naar buiten gedragen werd en aangestoken.
Na deze korte nacht maakten wij ons klaar voor de reis naar Vietnam. We vertrokken om 7.30 vanuit ons Hostel met een klein busje, daarna een grote bus die uber luxe had en daarna het vliegtuig vanuit Kuala Lumpur. We hebben erg genoten van het land Maleisie. Wat ons vooral aansprak waren de drie culturen in 1 land; Maleis, Indisch en Chinees. Nu op naar de volgende uitdaging: Vietnam!
03 Februari 2012 - 06:58
Steffi:
So ein schöner Bericht! Viel Spaß in Vietnam! -
03 Februari 2012 - 08:28
Marlieke:
Mooie avonturen! Ben benieuwd naar de Vietnamese! X -
03 Februari 2012 - 09:51
Doris:
Es macht viel Spaß eure Berichte zu lesen....dann auf nach Vietnam....bin sehr gespann was ihr aus vietnam berichtet :) -
03 Februari 2012 - 09:55
Doris:
Gespannt soll es natürlich heißen ;)
03 Februari 2012 - 13:02
Loes:
Oeh...dat vuurwerk...gaaf! Wat doen we dan hier moeilijk he...Ik ben benieuwd naar de foto's! Veel plezier in Vietnam...ik zie het verslag wel weer verschijnen ;-).
Dikke kus -
03 Februari 2012 - 15:18
Mieke Van Bussel:
Hoi Reizigers.
Heeft Pertti zich kunnen bedwingen? Heeft hij geen pakket naar Nederland opgestuurd? Dat zou erg knap zijn. -
04 Februari 2012 - 11:31
Rob & Jolien:
Heey Suus en Perti,
Klinkt allemaal fantastisch!
Veel plezier in Vietnam!! We kijken uit naar jullie volgende reisverslag.
X Rob & Jolien -
04 Februari 2012 - 15:08
Charlotte:
ha suus
heeel erg benieuwd naar al jullie ervaringen in vietnam
Tom en ik zijn er vorig jaar geweest..
heel veel plezier en goeie reis verder -
04 Februari 2012 - 18:00
Rene & Ellen:
Hey pertti en suus! wat een mooie avonturen en verhalen zeg! supergaaf! Geniet!
xx -
06 Februari 2012 - 22:29
Doris:
So tolle Fotos....wirklich schön.....wie schön das ihr das erleben dürft :)
07 Februari 2012 - 19:43
Yvon En Leon :
Wederom een mooi verhaal en mooie foto's. Veel plezier in Vietnam, pas op voor de scooters!