Hanki Panki - Reisverslag uit Nanning, China van Suus & Per - WaarBenJij.nu Hanki Panki - Reisverslag uit Nanning, China van Suus & Per - WaarBenJij.nu

Hanki Panki

Door: Suus & Per

Blijf op de hoogte en volg Suus & Per

28 Februari 2012 | China, Nanning

Het is weer t einde van de maand en tijd om te vertekken naar een ander land. Vanaf Hanoi vertrekken we met de bus naar China naar het plaatsje Nanning. De trip duurt ongeveer 8uur. Na 4 uurtjes kwamen we aan bij de grens. We werden in van die golfkarretjes naar de grens vervoerd. Daarna weer instappen in een ander golfkarretje en weer je paspoorten laten zien. Toen werden we weer verder vervoerd, tijdens het rijden met je paspoort zwaaien naar een agent. Dan door de zoveelste paspoortcontrole. En je raadt t al, weer een golfkarretje en weer controle van alle inzittenden. En daar gaan we dan, naar onze bus die ons naar Nanning gaat brengen. Eindelijk zitten we in de bus en daar komt nog een militair de bus in, jaja weer controle :)) maar we zijn in China!!! We zien de vlag al hangen! Het is nu nog 4 uur rijden naar Nanning. In Nanning worden we aan de kant van de weg gedropt. Schijnbaar het busstation. De hostess van de bus vroegen we waar we konden pinnen en waar ons hostel was. Helaas kon ze geen Engels. Maar ze snapte wat we bedoelen. Ze loopt 10 minuten met ons mee naar de pinautomaat en regelt voor ons een motortaxi die ons naar het hostel brengt. Bepakt en bezakt rijden we door Nanning. Ons Hostel is prima alleen is t heeeeel koud. We hadden er ons wel op ingesteld... Maar de klap van 30 graden naar 12 was harder dan verwacht. Eerst maar even 3 truien aan! We hebben die avond goed gegeten. Geen Babi Pangang ;). De volgende dag was een speciale dag: Per is jarig. Dit jaar is het schrikkeljaar en mag hij zijn echte verjaardag vieren :))). We zijn de dag begonnen met een heerlijk omeletje die je op straat voor 25 cent kon kopen. Daarna door de stad gewandeld. 'S middags geskypt met Henk en Mieke. En lekkere hapjes van de markt gehaald. De volgende dag was het alweer tijd om door te gaan. We verlangen stiekem toch wel heel erg naar de zon. Op Hainan Island is dit rond deze tijd in China mogelijk. Dit houdt in 8 uur met de bus inclusief 2 uur op de ferry. De reis verliep vlekkeloos. We werden deze reis wel geconfronteerd met alle gewoontes van de Chinezen :). Zo hoor je elke 10 minuten wel iemand zo hard roggelen, dat je elke keer denkt dat die al zn ingewanden uitspuugt. Echt hoeveel geroggel kan een mens produceren? Maar de Chinezen gaan ervoor, ze gooien alle passie erin. Op de boot was het tijd voor avondeten. Net als alle andere Chinezen hadden we ons eigen noodlesoepbakje. Dat is wel echt handig in China. Alle wachtruimtes hebben heet water ter beschikking, dus kan je altijd een noodlesoepje eten. Samen met 200 andere Chinezen eten we onze noodles op. Dit gaat met veel gesmak, geboer en gescheet om ons heen. Daardoor liggen wij natuurlijk regelmatig in een deuk. Na de ferry was het nog een stukje met de bus en taxi tot we aankwamen bij ons hostel. Dit hostel was gepland voor 1 nacht want we zijn op doorreis naar een ander gedeelte van het eiland. We hadden gehoopt op een lekker bed, want het vorige bed was zo hard al een houten plank. Maar helaas ook hier was dat t geval. Schijnbaar zijn alle bedden zo, behalve in de duurdere hotels kan je vragen naar een softmatrass. :). De volgende dag pakken we de trein naar Sanya. Wat een luxe trein! Hier kan de NS nog iets van leren. Met 200 knalde we over de rails. Je had helemaal niet door dat je in de trein zat. Aangekomen in Sanya schijnt de zon en is het een heerlijk temperatuurtje. We pakken de bus en gaan op zoek naar ons hostel.
Aangekomen konden we gelijk de korte broek aan en het stadje verkennen. 'S avonds hebben we heel raar gegeten. De man in het restaurant kon geen engels. Maar we konden hem duidelijk maken dat we kip wouden. Dat was achteraf een verkeerde keuze. We kregen wel kip, maar alleen de ingewanden, volgens ons! Want niks smaakte naar vlees! 's Avonds hebben we over het strand gewandeld. Hier hebben we ontzettend gelachen! Alle chinezen waren aan het dansen! Het was echt een prachtig beeld. We hebben een behoorlijke wandeling gemaakt en om de 5 meter zag je weer een andere dansstijl. We hebben alles voorbij zien komen, traditioneel, house, zumba en ook een soort fitnesachtig dansje. Echt leuk om te zien dat Chinezen zich helemaal niks aantrekken van wat een ander denkt! Verder hebben wij in Hainan vooral genoten van de heerlijke zon. Onze volgende bestemming was Guangzhou. Vanaf Hainan island pakken we de nachttrein naar Guangzhou. Deze duurt ongeveer 15 uur. Het bijzondere van deze rit zou de ferry worden. De hele trein wordt namelijk op de ferry gereden. Dit hadden we nog nooit meegemaakt! De nachttrein is niet zo comfortabel als in Vietnam. Je slaapt niet in coupes van 6 personen, maar alles is gewoon open. Chinezen zijn nogal luidruchtig dus we hebben niet echt veel nachtrust kunnen pakken. Daarnaast zijn t ook echte viezerikken. De halletjes lagen vol met spuug en de wc's zijn alleen het eerste half uur begaanbaar geweest. In de halletjes wordt ook nog eens flink gerookt.

• 31 Maart 2012 - 21:20

Leon En Yvon:

Hoi Perti en Suus. Dat is een hele belevenis in China! We hebben er al meer van gehoord van die leuke gewoontes van de Chinezen maar het schijnt te wennen. We gaan het zelf ook meemaken want we hebben net geboekt naar China. We blijven jullie reizen en verhalen met plezier volgen. Groetjes Yvon en Leon

• 15 April 2012 - 16:31

Trudi: