De 3H's
Door: Suus & Per
Blijf op de hoogte en volg Suus & Per
11 Februari 2012 | Vietnam, Hanoi
Onze kamer was nog niet klaar dus besloten we even een ontbijtje te pakken op de plaatselijke markt. Het ontbijtje werd een noodlesoep. Om 6 uur 's ochtends zijn de vrouwen op de markt al druk noodle soepen aan het koken en zijn er veel Vietnamezen die op de markt komen ontbijten. Na terugkomst kregen we onze kamer toegewezen. Het bleek geen plafond te hebben. Ach watmaakt het ook uit dachten we, het is goedkoop en we slapen bij de warmste familie van Vietnam.
Het ontmoeten van zulke lieve mensen maakt dat het algehele beeld van de mensen in Vietnam recht getrokken wordt. Af worden gezet is ook hier aan de orde van de dag en al kun je het soms voor zijn lukt dat niet altijd. Dan is het zeer prettig om eerlijke mensen te ontmoeten.
We hebben 5 dagen doorgebracht in Hoi An. Onze kamer kreeg intussen een plafond, kabel en tv. We hebben broeken, schoenen en jasjes laten maken voor weinig. In dit plaatsje hebben we de rust gepakt. We konden fietsen huren van het guesthouse die we veel gebruikt hebben. In Hoi An hebben we twee super aardige Nederlanders ontmoet waar we een week mee verder gereisd hebben. Anne en Gerben hadden onze verwachting van de nachtbus bevestigd. Zij hadden de nachtbus van Nha Trang naar Hoi An. Tijdens de rit is de chauffeur in slaap gevallen en een greppel terecht gekomen. Alle Vietnamese passagiers werden opgehaald door een andere bus en de toeristen lieten ze staan. De bus chauffeur liet niets los van de oorzaak en wilde hen niet helpen. Later kwam er een andere bus langs die ze met een groepje toeristen hebben aangehouden. Hier konden ze mee verder rijden tot dat de bus ineens stopte en dreigde de baggage van de touristen eruit te gooien wanneer ze geen 15 dollar betaalden (de rit zou nog 1 uur duren dus pure afzetterij wanneer je bedenkt dag je met dat geld half Vietnam kunt doorreizen).
Voor ons reden genoeg iets meer te gaan betalen voor een trein ticket die een ware verademing bleek. Het hobbelt een beetje alleen kun je wel vrij lopen, naar de wc en een praatje maken met locals. En is er overal heet water te krijgen om een noodle soep te maken.
Na Hoi An zijn we verder gegaan naar Hue. Een stadje dichterbij Hanoi. De weergoden waren ons slecht gezind en liet ons de komende dagen regen en kou voelen. We hebben een paar dagen met Anne en Gerben opgetrokken wat erg gezellig was. Hue had buiten wat tombes en een gigantische supermarkt weinig te bieden met slecht weer. De laatse avond hebben we samen loempia's van rijstpapier gegeten (dat is rijstpapier, sla, mango, garnalen, munt, noodles opgerold en dan vers eten zonder te frituren). Daarna scheden onze wegen. Anne en Gerben probeerden door te reizen naar Laos, onze trip ging door naar Hanoi.
De volgende dag hadden we de nachttrein naar Hanoi. In Hanoi was onze missie een visum te regelen voor China. Een moeilijke opgave voor vele critisie op internet dus we hadden ons behoorlijk wat invulwerk van formulieren voorgesteld. NOT. 1 pasfoto, en het paspoort samen met 60 dollar pp en 6 dagen later lag ie der.
We hadden bij aankomst in Hanoi nog 8 dagen. Daarin wilden we ee paar dagen Hanoi doen, Sapa en Halong bay. Dan voel je de druk. We willen nog zoveel en we hebben weinig tijd. Na wat zoekwerk bleek het goedkoper en efficienter een tour te regelen. En dat haten we. Wie wat wil zien heeft geen keus in deze gevallen. We kregen het voor elkaar om vanuit ons Hostel voor de complete 8 dagen inclusief overnachtingen, eten, trein/ busreizen en de trip naar China en de trips incl. gids naar Sapa en Halong bay 190 dollar pp te hoeven betalen. Na wat navragen bleken de meeste mensen alleen al voor de Sapa tour of de tour naar Halong bay 110 dollar te betalen. Mooi geregeld vonden wij.
04 Maart 2012 - 09:26
Doris:
So schöne Fotos....prima das ihr in einer sehr lieben Familie schlafen konntet. Noch viel spaß weiterhin...und schreibt fleißig eure Reiseberichte. :) -
04 Maart 2012 - 09:30
Mieke Van Bussel:
Fijn de aanvullende fotos bij ons gesprek van woensdag te zien. Alle foto's zien er weer uit om jaloers op te worden. Het gaat jullie goed. Gr Mieke en Henk -
04 Maart 2012 - 11:34
Margreet En Ben:
Hoi Pertti en Suus
In de eerste plaats Pertti, nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!! Een fijne dag gehad in het verre oosten?!? Vast een verjaardag die je nooit meer vergeet.
We vinden het heel leuk om jullie reisverslagen te lezen, dus ga zo door!!! Benieuwd wat jullie van China vinden. Nog heel veel plezier!!!
Groetjes Ben en Margreet -
05 Maart 2012 - 22:42
Leon En Yvon :
Hoi Perti en Suus. Alweer een leuk verslag van jullie reis en Perti uiteraard nog proficiat met je verjaardag? Enkele foto's kwamen wel heel erg bekend voor zoals die van de voltreffer, wij hebben daar ook nog gestaan. Jammer dat het weer iets minder is. Groetjes Yvon en Leon